Winkelwagen

Een capsule wardrobe stel je samen met de tijdloze kleding van Comma


Iedere vrouw heeft er wel eens last van: het eeuwige wat-moet-ik-aan-dilemma. Terwijl de kledingkast gewoon vol hangt met mooie items. Het probleem wat veel vrouwen ervaren is vaak dat hun garderobe bestaat uit teveel opvallende items die lastig met elkaar te combineren zijn. Denk hierbij aan felle kleuren en drukke prints. Ook wij bij Pastelle zijn fan van felle kleuren en drukke prints, maar dan meer als een aanvulling op je basisitems. De oplossing ligt dan ook voor de hand: investeer wat meer in tijdloze items. Dat doen we met de zogeheten ‘capsule wardrobe’ en hiermee heb je iedere ochtend een fijne outfit om aan te trekken. Dag keuzestress!


Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een kledingkast die volledig gevuld is met elegante en tijdloze items die je makkelijk met elkaar kunt combineren. De garderobe bestaat uit ongeveer zeven á tien items en wisselt per seizoen. In de winter draag je immers andere kleding dan in hartje zomer. Bij tijdloze items kun je denken aan bijvoorbeeld een simpele jeans (zonder gaten of andere versieringen), een witte blouse en een effen zwarte jurk. Het zijn items met een eenvoudig ontwerp die gemaakt zijn van materialen die lang mee gaan. Kortom: kleding die je niet snel zat bent. Ook niet als je ze jarenlang draagt. Leuk om gelijk toe te passen met ons kledingmerk Comma, dit merk is hier namelijk uiterst geschikt voor en onze Pastelle boutiques hangen vol met de kleding van Comma! We vertellen je graag meer over Comma en hoe je zo’n capsule wardrobe gemakkelijk samenstelt


Comma

De collectie van het Duitse merk Comma wil je echt zien. Bij dit kledingmerk vind je stijlvolle, tijdloze kleding in een elegant jasje. De collectie is super divers en past bij veel verschillende figuren en stijlen. Ook vind je bij Pastelle kleding van Comma met prints, waar je je capsule wardrobe mee kunt afwisselen. Zo is je outfit nooit eentonig en saai. De kleding van Comma is daarnaast ook heel duurzaam. En laat duurzaamheid dan net hetgeen zijn wat ervoor zorgt dat je garderobe nog langer meegaat. Win-win! Comma is er voor business outfits, looks voor elke dag en voor een fijne party-look. Goed om te weten, nu de feestdagen eraan komen, toch? Echt een fijn merk is Comma dus. Maar hoe verwerk je dit prachtige merk in een tijdloze kledingkast? Wij leggen het je uit.


Zo stel je een capsule wardrobe samen

Het samenstellen van een capsule wardrobe ziet er voor iedere vrouw net iets anders uit. Wanneer je niet fan bent van broeken, heeft het geen zin om een drietal broeken aan te schaffen. Kijk daarom eerst naar wat je nu veel draagt en welke keuzes je maakt in de vroege ochtend. Grijp je steeds naar die fijne jeans? Dan is het een goed idee om deze aan je capsule wardrobe toe te voegen. Blijf dus altijd bij jezelf en je eigen stijl. Onderstaande tips kunnen voor iedere vrouw waardevol zijn, dus ook voor jou. Schrijf je mee?

#1 Maak een overzicht van de items die je in je capsule wardrobe wilt hebben
Dit overzicht wisselt uiteraard per seizoen. Voor het najaar kan een capsule wardrobe er zo uit zien: een jeans, een coltrui, een warme wollen mantel, een zwarte pantalon, een blouse in een neutrale kleur, een wollen vest, een simpel T-shirt en een midi-rok. Nu weten we dat het kiezen van deze items een flinke opgave kan zijn. Het is niet niks om van een bomvolle kledingkast over te gaan naar een selectie van tien items. We helpen je in onze boutiques altijd graag met advies over welke items tijdloos zijn en hoe je ze combineert. Ga in ieder geval voor een stuk of zeven à 10 items, het liefst niet veel meer.

#2 Kies voor neutrale kleuren
De kleding van het merk Comma heeft een herkenbaar kleurenpalet. Door de oranje, gele en bruine tinten past eigenlijk de hele collectie van Comma wel bij elkaar. Precies wat je nodig hebt voor een capsule wardrobe. Als je ook kleding van andere merken wilt dragen, is het belangrijk dat je zeker weet dat de kleuren goed bij elkaar passen. Werk daarom met één palet zoals verschillende tinten bruin. Bij bruin staat immers alles: van zwarte en witte kleding tot aan items met vrolijke prints.

#3 Kies voor eenvoudige ontwerpen van hoge kwaliteit
Met eenvoudig bedoelen we kleding zonder al te veel poespas. Door te investeren in klassieke en eenvoudige items maak je het heel makkelijk voor jezelf. Deze kleding kun je namelijk goed met elkaar combineren. Ook met alle opvallende kleding die je al in je kast hebt liggen. Dat scheelt weer een hoop outfit stress in de ochtend. Bij Pastelle vind je veel mooie merken met eenvoudige collecties. Het merk Comma is daar één van. Het Duitse merk maakt prachtige kleding voor dames met een elegante kledingstijl. Comma is in 1973 opgericht als modemerk voor de werkende vrouw en daar ontwerpen ze nog steeds voor. Kenmerkend voor het merk zijn de stijlvolle basics van hoge kwaliteit. Die kwaliteit is erg belangrijk voor een capsule wardrobe: je wilt immers jarenlang plezier hebben van de kleding.

#4 Wissel je capsule wardrobe af met prints
Dit klinkt misschien tegenstrijdig omdat we zo de nadruk leggen op tijdloze kleding. Maar je hebt ook afwisseling nodig. De kast van veel vrouwen is al gevuld met feestelijke tops en rokken met mooie prints. Deze items worden echter maar weinig gedragen omdat ze moeilijker te combineren zijn. Of nou ja, moeilijker te combineren waren, want met de items uit de capsule wardrobe kun je ze dus wél dragen. Dit zonder daar lang over na te moeten denken. De truc zit ‘m in de combinatie van prints en effen kleding. Daar speelt het Duitse merk Comma feilloos op in. Naast eenvoudige items, hebben ze ook kleding in opvallende kleuren en met mooie prints. Aangezien de items uit dezelfde collectie komen bij Pastelle, kun je deze dus heel goed met elkaar combineren. De perfecte start voor je capsule wardrobe!

#5 Kijk ook naar hoe duurzaam een kledingstuk is
Het kiezen voor een capsule wardrobe is heel duurzaam. Je kiest er namelijk bewust voor om te investeren in een paar items van hoge kwaliteit die je de hele week kunt dragen. Zo koop je niet iedere week iets nieuws om je outfit stress tijdelijk mee op te lossen. Zoals we eerder al benoemden is kwaliteit daarom belangrijk. Als je een item vaker draagt, wil je dat het niet snel slijt. Als je kiest voor kleding van een duurzaam modemerk, kun je er vanuit gaan dat de kwaliteit een stuk beter is. De natuurlijke materialen die worden gebruikt zijn vaak steviger en gaan dus ook langer mee. Goedkope mode is vaak slecht voor het milieu omdat er bij de productie ervan veel water of land wordt gebruikt. Daar willen we natuurlijk een einde aan maken. Wij letten bij Pastelle dan ook altijd op de kwaliteit en stellen je niet teleur.


Vaak geldt: hoe duurzamer een kledingstuk, hoe langer hij mooi blijft

Bij Pastelle dragen we graag een steentje bij aan een duurzame modewereld. We zijn daarom ook heel trots op de mooie collectie van Comma die wij in onze boutiques hebben hangen. Het motto van het merk is namelijk: Today for Tomorrow. For people, the planet and the future. Hieruit blijkt dat Comma duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Zo wil Comma in de toekomst minder gebruik maken van synthetische materialen en veel meer items maken van reststoffen. Op dit moment gebruikt Comma al 80% minder water bij het productieproces van hun kleding en worden er ook synthetische stoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Goed om te weten!


Een capsule wardrobe stel je samen met de tijdloze kleding van Comma

Kortom: een capsule wardrobe zorgt er niet alleen voor dat je altijd iets hebt om aan te trekken in de ochtend, je draagt ook bij aan beter milieu. En denk vooral niet dat je al je huidige items hoeft weg te gooien of nooit meer een bijzonder, opvallend item kunt aanschaffen. Dat is absoluut niet zo! Een capsule wardrobe is er vooral om jou van je keuzestress te ontdoen en ervoor te zorgen dat je altijd iets hebt om aan te trekken.

Voordat je een capsule wardrobe samenstelt, is het dus belangrijk om een overzicht te maken van de items die je veel draagt. Dan is het tijd om het juiste kleurenpalet uit te kiezen. De één is namelijk dol op zwart, terwijl bij de ander de kleur bruin juist mooi staat. Onze stylistes in de Pastelle boutiques helpen je hier natuurlijk graag bij. Een andere onmisbare stap tijdens het samenstellen, is het kiezen van eenvoudige kleding van hoge kwaliteit. Dan kun je jarenlang plezier hebben van je nieuwe garderobe.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van zo’n capsule wardrobe? In onze boutiques laten onze stylistes je graag de collectie van Comma en van onze andere tijdloze merken zien. Ook online vind je deze items. Zullen we vanaf nu afspreken dat keuzestress verleden tijd is? En dat je voortaan altijd met een glimlach je prachtige outfit aantrekt?

Liefs, Mirjam